UCplus deltager på Folkemødet 2022

Kom og mød os på vores stand i Allinge 16. – 19. Juni

UCplus deltager på Folkemødet 2022

Kom og mød os på vores stand i Allinge 16. – 19. Juni

UCplus deltager på Folkemødet på Bornholm 2022

UCplus er en landsdækkende, privatejet uddannelsesvirksomhed, der gennem uddannelse og kurser opkvalificerer arbejdskraft til bl.a. transportbranchen, vagt- og sikkerhedsbranchen og til politiskolen. Derudover driver UCplus en række sprogcentre, hvor voksne udlændinge kan lære dansk, så de forhåbentligt kan blive en del af arbejdsstyrken på det danske arbejdsmarked.

UCplus deltager på Folkemødet 2022 fordi arbejdsmarkedet står overfor en massiv udfordring ift. mangel på arbejdskraft. En mangel vi skal forholde os til de næste ti år. Der er i den grad brug for at udvide arbejdsudbuddet. Det kan gøres på flere måder. Besøg os på vores stand Dancells Plads nr. A28 og deltag i i workshops og foredrag sammen med os.

Vi holder bl.a. tre events om aktivering og uddannelse af ledige, kvalificering af den udenlandske arbejdsstyrke og fastholdelse af seniorer på arbejdsmarkedet.

Det er også muligt at booke os til debatter – vi vil altid gerne være med i en god debat om beskæftigelse på det danske arbejdsmarked.

 

Mød os på Folkemødet

Erik Poulstrup
Administrerende direktør

Tlf.: 21 44 64 38
Mail: erp@ucplus.dk

Mette Lherbier
Sprogcenterchef, København

Tlf.:  22 70 42 26
Mail: mel@ucplus.dk

Marianne Weischer
Afdelingsdirektør for Dansk

Tlf.: 41 24 20 90
Mail: mw@ucplus.dk


Program

UCplus på Folkemødet

Folkemøde (3)

Workshop: En cocktail af efteruddannelse. Workshop om sproglig og faglig opkvalificering.

Hvornår: Torsdag kl. 16.00 – 16.45
Hvor: UCplus stand Dancells Plads nr. A28
Deltagere: alle
Værter: Marianne Weischer og Erik Poulstrup UCplus

› Hvordan kan en kombinationsmodel med sproglig opkvalificering og arbejdsmarkedsrettet uddannelse give større adgang til arbejdsmarkedet for nye borgere i Danmark? Hvordan kan vi med denne model give arbejdsgiverne adgang til mere arbejdskraft?

› Deltag i en aktiv workshop hvor vi identificerer både barrierer og tilhørende løsninger. Et særligt fokus vil være på den arbejdsstyrke, der nyligt er ankommet fra Ukraine.

Output: Løsningskatalog til jobcenter og til virksomheder i et flydende arbejdsmarked

Foredrag: Foredrag om fleksibel, international arbejdskraft.

Hvornår: Fredag kl. 10.30 – 11.15
Hvor: UCplus stand Dancells Plads nr. A28
Deltagere: alle
Værter: Mette Lherbier, UCplus

 Hvordan sikrer vi, at internationale studerende er bedst muligt rustet til en lang karriere på det danske arbejdsmarked? Deltag i foredraget og plenumdrøftelsen, hvor vi undersøger mulighederne på det danske arbejdsmarked ift. de mange højtkvalificerede udlændinge. Vi tager i foredraget udgangspunkt i konkrete cases fra Københavns Kommune.

Paneldebat: Rekrutterings-udfordringer på transportområdet – vejen til mere arbejdskraft

Hvornår: Fredag kl. 12.00-12.45
Hvor: Operate Scenen på Havnegade
Deltagere: alle
Værter: Erik Poulstrup

Arbejdsmarkedet står over for en stor udfordring i form af mangel på arbejdskraft; en mangel vi skal forholde os til de næste mange år. Denne udfordring gælder særligt i transportbranchen, hvor der mangler tusindvis af chauffører. Transportsektorens betydning som et afgørende tandhjul i samfundets velfærdsmotor er derfor under pres, og der er brug for at udvide arbejdsudbuddet. Disse udfordringer sætter uddannelsescentret, UCplus, fokus på i debatten, hvor fokus vil være de rekrutteringsudfordringer, der er i branchen, og hvordan vi får løst dem. UCplus sætter det lange lys på spørgsmål som:

  • Hvilke udfordringer er der i transportbranchen i forhold til at rekruttere og fastholde arbejdskraft?
  • Hvordan tiltrækker og opkvalificerer vi andre befolkningsgrupper til branchen, som fx seniorer og langtidsledige?
  • Hvordan kan en model med bl.a. sproglig opkvalificering give større adgang til arbejdsmarkedet for udenlandske borgere i Danmark?

Vi håber, vi ses til debatten fredag kl. 12!

Workshop: Skal Arne køre bus? Og er der andre end Arne der kan køre bussen?

Hvornår: Lørdag kl. 10.30
Hvor: UCplus stand Dancells Plads nr. A28
Deltagere: alle
Værter: Henriette Gullberg, UCplus

Der er stor, politisk opmærksomhed på den kollektive transport, og vi har alle brug for, at den kollektive transport fungerer. Der er plads til alle i bussen – både til Arne og andre i et rummeligt arbejdsmarked.

Hvordan sikrer vi, at der er nogen til at køre bussen i et overophedet arbejdsmarked og med tidlig tilbagetrækning på pensionsområdet? Hvordan tiltrækker og fastholder vi buschauffører, der måske har ret til Arne-pensionen, men som stadig vil køre med? Og hvordan sikrer vi, at der også bliver plads til kolleger til Arne, der måske har brug for ekstra hjælp – måske fordi de skal lære dansk eller skifte branche eller noget helt tredje?

På Folkemødet kommer UCplus med konkrete bud på, hvordan der kan blive ‘plads til flere i bussen’ og i samarbejde med Cabi og Ældre Sagen sætter vi fokus på, hvordan vi sammen kan lykkes med det!

Kom og hør med og vær med i debatten på UCplus’ stand lørdag d. 18. juni 2022 kl. 10.30.

 

Hold dig orienteriet – tilmeld dig her

Hold dig orienteriet – tilmeld dig her

Hvis du vil orienteres om UCplus’ workshops, foredrag og events på Folkemødet 2022, kan du tilmelde dig her.

Vil du læse mere om UCplus?

Se mere om UCplus’ kurser og uddannelser her. 

Cookies