Ofte stillede spørgsmål om den grundlæggende vagtuddannelse og jobbet som vagt
For at blive vagt i en privat virksomhed skal du tage kurset grundlæggende vagt. Kurset tager 30 dage. Grundlæggende vagt er et AMU-kursus. Når du har bestået kurset grundlæggende vagt får du vagtkort, der giver tilladelse til at arbejde som vagt.
Vagtkurset grundlæggende vagt er et AMU-certifikatkursus. Det betyder at den samlede pris for kurset er
- 3.720,-
Når du har taget det grundlæggende vagtkursus kan du f.eks. arbejde som servicevagter i butikker og storcentre, kørende vagter, faste vagter ved domstole, ambassader mv., alarmpatruljevagter, securitypersonale i lufthavne, personlige vagter, værditransportører, rådhusbetjente, ministerialbetjente, museumsvagter, parkeringsvagter og buskontrollører.
Vagter i kontrolcentre bliver en stadig større del af vagtfaget på grund af den teknologiske udvikling. Man skal også have vagtkort for at arbejde i et kontrolcenter.
Som nyuddannet vagt tjener du fra 24.000 kr. Gennemsnitslønnen er ca. 32.000 kr.
Se mere om tallene her
De fleste vagtselskaber tilbyder både del- og fuldtidsansættelse. Mange vælger at arbejde på deltid og har f.eks. et andet job eller læser ved siden af.
Du kan se job hos nogle af vores samarbejdspartnere her
For at starte på den grundlæggende vagtuddannelse skal du opfylde følgende optagelseskrav
- Du skal være over 18 år
- Du skal læse og forstå dansk
- Du skal forhåndsgodkendes af politiet*
*Forhåndsgodkendelsen søges ved hjælp af en samtykkeerklæring, som skal udfyldes og sendes til skolen. Uddannelsesinstitutionen kan annullere din tilmelding, hvis skolen ikke har svaret om forhåndsgodkendelsen senest fire uger før kursets start. Læs mere om forhåndsgodkendelsen her
- Udfyld en samtykkeerklæring, om at uddannelsesstedet må kontakte politiet og bede dem om at søge oplysninger om dig i politiets registre. Oplysningerne søges for at kunne vurdere, om du på nuværende tidspunkt opfylder de vandelsmæssige betingelser for at kunne blive godkendt til ansættelse som vagt.
- Sende samtykkeerklæringen til administration@ucplus.dk
I samtykkeerklæringen skal du:
- bekræfte, at du har fast bopæl i Danmark, eller at du har reel og faktisk beskæftigelse i Danmark
- angive hvilken uddannelsesinstitution, du søger om optagelse på
- angive CPR-nr., navn, adresse og e-mailadresse
Er vagtuddannelsen noget for dig? Læs mere om den grundlæggende vagtuddannelse og find datoer for næste start her