Kvinde kend din plads
på arbejdsmarkedet

Har vi ligestilling i alle brancher på det danske arbejdsmarked?

Kom til gratis webinar
med historiker Gry Jexen
8. marts kl. 14.00-14.45

Kvinde kend
din plads på
arbejdsmarkedet

Har vi ligestilling i alle brancher på det danske arbejdsmarked?

Kom til gratis webinar
med historiker Gry Jexen
8. marts kl. 14.00-14.45

Webinar om ligestilling på det danske arbejdsmarked

Hvordan kan vi løsne op for de fastlåste billeder af, hvad mænd og kvinder kan arbejde med?

I anledning af Kvindernes internationale kampdag inviterer UCplus til webinar, hvor vi sammen med historiker og forfatter Gry Jexen, der står bag bestselleren Kvinde kend din historie, zoomer ind på den skæve fordeling af mænd og kvinder i visse brancher på det danske arbejdsmarked.

I selskab med et panel bestående af personer, der hver har en aktie i et tale ligestilling på det danske arbejdsmarked, skal vi drøfte, om det overhovedet er et problem med en ulig fordeling af mænd og kvinder og hvordan vi kan arbejde med at løsne op for de fastlåste billeder af, hvad kvinder og mænd kan arbejde med.

Det er gratis at deltage i webinaret.

 

Program 

8. marts kl. 14.00-14.45, online

Velkommen v/ transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen
Sammen med transport- og ligestillingsministeren byder Henriette Gullberg fra UCplus velkommen

Gry Jexen – Historiker og forfatter bag bestselleren Kvinde kend din historie
Det store overblik over ligestillingen på det danske arbejdsmarked  –  hvordan ser det ud nu, hvad har vi lært af historien, og hvad skal der til for at skabe bedre balance i brancher med en skæv kønsfordeling i dag?

Paneldebat –  Hvordan løsner vi op for de stereotype forståelser af, hvad mænd og kvinder kan arbejde med ?
Med udgangspunkt i transportbranchen diskuterer vi udfordringer og muligheder sammen med:

> Lars William Wesch, branchedirektør, Transportens Arbejdsgivere
> Lars Grothe, miljøkonsulent, renovationsfirmaet Johs. Sørensen & Sønner
> Mette Skou,  Centerchef, Center for Job og Integration i Aarhus Kommune

Vi trækker lod om to eksemplarer af Gry Jexens bog, Kvinde kend din historie

 

Key note speaker: Gry Jexen

Gry Jexen er uddannet historiker og arbejder med historieformidling og at skrive kvinder ind i historien på en mere moderne og positiv måde. Selvstændig podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger og skribent.
 
Aktuel med bogen Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden, der  indeholder 50 portrætter af kvinder, som har levet i Danmark i løbet af de sidste 500 år. Bogen toppede bestsellerlisterne allerede før den udkom, og alene det viser det store behov for, at vi giver kvinder den plads i historien de fortjener!
 

Tilmeld dig webinar

Hvorfor ’Kvinde kend din plads på arbejdsmarkedet’?

De sidste tre år har UCplus sat fokus på kvinder i mandefag på Kvindernes internationale kampdag.
 
Det gør vi, fordi vi primært uddanner til brancher med en stærk overvægt af mænd –  transportbranchen og vagt- og sikkerhedsbranchen.
 
Derfor arbejder vi aktivt med at løsne op for de fastlåste billeder af, hvad kvinder og mænd arbejder med, så de brancher vi uddanner til har mulighed for at rekruttere både mænd og kvinder.
 
For kønsfordelingen på det danske arbejdsmarked er stadig lige så vind og skæv, som den var i forrige generation. For eksempel udgør kvinder 70 procent af medarbejderne i den offentlige sektor, især i omsorgsfagene. Mændene er til gengæld i overtal i den private sektor. Her udgør mændene samlet set et flertal på 60 procent – med en massiv overvægt på over 90 procent i visse brancher blandt andet transportbranchen.
 
Skævheden på arbejdsmarkedet kommer måske af et stereotypt syn på, hvad kvinder og mænd ”burde” eller kan beskæftige sig med – et billede, som ikke giver lige muligheder for mænd og kvinder.
 
Så hvordan løsner vi op for de fastlåste billeder af, hvad kvinder og mænd arbejder med og hvordan skaber vi en arbejdspladskultur, der hverken er præget af ’skurvognssnak’ eller ’hønseri’. Og hvem har ansvaret? Staten, virksomhederne, jobcentre og uddannelsesvejledere eller det enkelte individ?
Cookies