Foredrag: Foredrag om fleksibel, international arbejdskraft.

Hvornår: Fredag kl. 10.30 – 11.15
Hvor: UCplus stand Dancells Plads nr. A28
Deltagere: alle
Værter: Mette Lherbier, UCplus

 Hvordan sikrer vi, at internationale studerende er bedst muligt rustet til en lang karriere på det danske arbejdsmarked? Deltag i foredraget og plenumdrøftelsen, hvor vi undersøger mulighederne på det danske arbejdsmarked ift. de mange højtkvalificerede udlændinge. Vi tager i foredraget udgangspunkt i konkrete cases fra Københavns Kommune.

Paneldebat: Rekrutterings-udfordringer på transportområdet – vejen til mere arbejdskraft

Hvornår: Fredag kl. 12.00-12.45
Hvor: Operate Scenen på Havnegade
Deltagere: alle
Værter: Erik Poulstrup

Arbejdsmarkedet står over for en stor udfordring i form af mangel på arbejdskraft; en mangel vi skal forholde os til de næste mange år. Denne udfordring gælder særligt i transportbranchen, hvor der mangler tusindvis af chauffører. Transportsektorens betydning som et afgørende tandhjul i samfundets velfærdsmotor er derfor under pres, og der er brug for at udvide arbejdsudbuddet. Disse udfordringer sætter uddannelsescentret, UCplus, fokus på i debatten, hvor fokus vil være de rekrutteringsudfordringer, der er i branchen, og hvordan vi får løst dem. UCplus sætter det lange lys på spørgsmål som:

  • Hvilke udfordringer er der i transportbranchen i forhold til at rekruttere og fastholde arbejdskraft?
  • Hvordan tiltrækker og opkvalificerer vi andre befolkningsgrupper til branchen, som fx seniorer og langtidsledige?
  • Hvordan kan en model med bl.a. sproglig opkvalificering give større adgang til arbejdsmarkedet for udenlandske borgere i Danmark?

Vi håber, vi ses til debatten fredag kl. 12!

Cookies