For jobcentre & A-kasser

UCplus er en stærk samarbejdspartnere, når det gælder om at få ledige i job

For jobcentre & A-kasser

UCplus er en stærk samarbejdspartnere, når det gælder om at få ledige i job

Specialister i at få ledige i job

Hvert år får vores professionelle og erfarne konsulenter flere hundrede ledige borgere i job som vagter eller chauffører i  bus-, taxi-, flextrafik- og lastbilbranchen.

Opskriften er, at vi følger vores kursister hele vejen i job samt en ekstrem tæt kontakt til de brancher, vi uddanner til.

6 ugers jobrettet uddannelse

Er du dagpengemodtager og medlem af en a-kasse, har du ret til op til 6 ugers jobrettet uddannelse efter 5 ugers ledighed. Uddannelserne er målrettet ledige med færrest faglige kompetencer og findes på en positivliste, der opdateres løbende. På positivlisten finder du uddannelser inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Du skal godkendes til uddannelsen af din a-kasse, inden du kan starte.

Hvad hvis du har en højere uddannelse?

Hvis du har en højere uddannelse, kan du ikke søge jobrettet uddannelse. I stedet kan du undersøge, om du kan deltage i kurser under Den regionale uddannelsespulje i samtale med dit jobcenter.

Er du under opsigelse?

Hvis du er under opsigelse, kan du i nogle tilfælde starte på et kursus eller forløb fra positivlisten allerede i din opsigelsesperiode. Du har så ret til at fortsætte uddannelsen i op til 6 uger fra første ledighedsdag, og stadig modtage dagpenge fra din a-kasse.

Er du kontanthjælpsmodtager?

Hvis du er kontanthjælpsmodtager, skal du kontakte dit jobcenter. De kan eventuelt bevilge dig uddannelse via en jobplan. Der er løbende økonomiske puljer, som jobcentre kan søge, og som gør det muligt, at jobparate kontanthjælpsmodtagere kan få adgang til korte erhvervsrettede kurser inden for mangelområder.

Kontaktpersoner

René Eriksen

René Eriksen

Chefkonsulent, Vest

Brian Larsen

Brian Larsen

Chefkonsulent, Øst

Marianne Weischer

Marianne Weischer

Afdelingsdirektør for Dansk

Vores tilbud

 

For jobcentre & A-kasser (10)

UCplus kommer gerne ud og holder informationsmøder for ledige i Jobcentret, A-kasser eller andre foreninger med medlemmer, der er interesserede i at tage en chaufføruddannelse. UCplus tilbyder også den grundlæggende vagtuddannelse.

Vores medarbejdere har et solidt branchekendskab med indgående viden om de krav, der stilles i både uddannelse og job – samt forståelse for kommende kursisters usikkerhed og bekymringer for at starte forfra i en ny branche.

Tag fat i en af vores konsulent eller administrationen for at høre mere:

Administrationen UCplus, administration@ucplus.dk / 87348070

Hver onsdag kl. 10 holder vi online infomøder for ledige, der er interesseret i et job som vagt eller chauffør.

Læs mere og tilmeld

Vi tilbyder ledige personlig vejledning om omskoling & brancheskift.

Book tid

En kombineret dansk- og chaufføruddannelse målrettet nydanskere med utilstrækkelige danskkundskaber.

Læs mere

UCplus og rutebusbranchen tilbyder den 2-årige integrationsgrunduddannelse (IGU) til buschauffør. IGU er et tilbud til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge.

Læs mere

UCplus tilbyder jobaftale til ledige med jobplan der gennemfører afklaringsforløb og grunduddannelse med tilfredsstillende resultat.

Læs mere

UCplus tilbyder jobcentre forskellige forløb med fokus på at forberede borgere med lidt eller forældet erfaring fra det danske arbejdsmarked til et nyt job i vagt- eller transportbranchen.

Læs mere her

UCplus Jobmatch er en gratis service, der matcher ledige med job i vores virksomhedsnetværk i transport- og vagtbranchen.

Jobmatch tilpasses altid det enkelte jobcenters behov og målgruppe.

Læs mere om Jobmatch

Kom godt på vej er et kort forberedende kursus, hvor du får redskaber og værktøjer til din faglige og personlige udvikling, så du kan blive klar til et job i transportbranchen.

Læs mere om det her

Har du en interesse i at indtræde i en ny branche, men oplever du vanskeligheder ved at etablere kontakt med potentielle arbejdsgivere? Så kunne det tænkes, at vores afklarings- og jobgarantiprogram er noget for dig! Vi lærer ikke blot vores kursister at bestå prøver, men at træde ud på arbejdsmarkedet. Og vi er altid villige til at bistå dig med at opnå beskæftigelse.

Vores jobgaranti henvender sig til arbejdsløse borgere, som ikke er berettiget til seks ugers jobrettet uddannelse og som ønsker beskæftigelse inden for bus-, lastbil-, taxa- eller flextrafikbranchen. Jobgarantien indebærer et minimum på 30 timers arbejde om ugen og gælder for en periode på højst tre måneder efter afslutning af kurset.

Hvordan kan det lade sig gøre, tænker du måske?
Vi er en veletableret busskole, som har været i drift i over 40 år. I de seneste 14 år har vi udvidet vores fokus til også at omfatte lastbiler, taxaer og flextrafik. På baggrund af alle disse års erfaring og netværk har vi opbygget et stærkt samarbejde med en række partnere inden for netop disse brancher. Vi lægger vægt på at skabe en perfekt matchning allerede fra starten, og vores mål er at levere de bedste chauffører til branchen.

Hvordan opnår jeg jobgarantien?
For at kunne opnå jobgarantien skal du deltage i et af vores gratis afklaringsforløb, som vi regelmæssigt afholder både i Skovlunde og i Højbjerg. På afklaringsforløbet vil du blive præsenteret for vores omfattende udbud af kurser, få muligheden for at køre i bus/lastbil og have mulighed for en dialog med en underviser, der kan forklare meget mere om jobbet og branchen. Ønsker du at tilmelde dig et afklaringskursus, kan du trykke her.

For at blive betragtet som kvalificeret til jobgarantien skal du tage en af vores kursuspakker, enten i Skovlunde eller Højbjerg:

Skovlunde:

  • Bus-Rutebus-Billettering
  • Bus-Taxa-BAB
  • Gods-Hænger

Højbjerg:

  • Bus-Taxa-BAB
  • Gods-Hænger

Er det muligt at opnå jobgarantien uanset hvad?
Desværre kan vi ikke tilbyde jobgarantien til alle, da der er mange faktorer, som spiller ind for, om du kan få et kørekort.
Det er blandt andet vigtigt, at du:

  • Kan godkendes til at tage kørekort (fx ved at kunne fremvise en lægeerklæring, vandelsattest og en ren straffeattest)
  • Kan møde til tiden
  • Er fleksibel i forhold til arbejdssted
  • Er fleksibel i forhold til arbejdstider

Selvom der måske er sproglige vanskeligheder eller udfordringer, står vi klar til at hjælpe dig godt på vej. Hvis du er i tvivl omkring jobgarantien er du velkommen til at ringe direkte til os på 44 87 01 00.

Lastbilkørekort

AMU kode: 47854
Deltagerpris: 4020 kr.
Pris for ledige: 38.310,15 kr. (Jobcenter/kommune kan efter aftale betale kursusudgiften)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 38.310,15 kr.

Varighed: 30 dage

Beskrivelse af kurset:
Med et kørekort til lastbil kan du vælge mellem mange forskellige jobtyper, uanset om du er til lange ture i udlandet eller du kan lide at stå tidligt op og få tidligt fri. Alt fra renovationsmedarbejder til distributionskørsel og langturschauffør. Som lastbilchauffør får du et frit og selvstændigt job med vejen som din arbejdsplads. Derudover må du med et lastbilkørekort køre autocamper over 3500 kg både i ind-og udland. Du kan tage kurset på 30 dage.

Se kommende lastbilhold

Buskørekort

AMU kode: 40531
Deltagerpris: 4020 kr.
Pris for ledige: 38.310,15 kr. (Jobcenter/kommune kan efter aftale betale kursusudgiften)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 38591.68 kr.

Varighed: 30 dage

Beskrivelse af kurset:
Med et buskørekort kan du både køre rutebus, skole- og turistbus, både små og store busser inkl. dobbeltdækkere og ledbusser i Danmark og i udlandet.  Vi er Danmarks ældste transportskole som oprindeligt startede som en busskole. Vores dygtige undervisere har alle mange års erfaring og sætter en stor ære i at få dig bedst muligt igennem kurset.

Særlige krav:
Have kørekort til almindelig bil og have en godkendt lægeerklæring.

Se kommende bushold

Taxakørekort

AMU kode: 48652
Deltagerpris: 1340 kr.
Pris for ledige:
 12.560,05 kr. (Jobcenter/kommune kan efter aftale betale kursusudgiften)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 12.560,05 kr.

Varighed: 10 dage

Beskrivelse af kurset:
Med et taxakørekort kan du få et selvstændigt job med gode indtjeningsmuligheder. Samtidig kan du i høj grad selv planlægge din arbejdstid, og du vil møde mange forskellige mennesker.  Læs mere om de mange fordele ved jobbet som taxachauffør her.

Særlige krav:
Have haft kørekort til almindelig bil i mindst 3 år, være mindst 21 år, have en ren straffeattest, kunne fremvise dokumentation for at beherske dansk på niveau 2 og have en godkendt lægeerklæring.

Se kommende taxahold

Kørsel med vogntog

AMU kode: 45114
Deltagerpris: 2.680 kr.
Pris for ledige: 22.674,50 kr. (Jobcenter/kommune kan efter aftale betale kursusudgiften)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 22.674,50 kr.

Varighed: 20 dage

Beskrivelse af kurset:
Øger jobmuligheder og attraktivitet. Et C/E hængerkort giver mulighed for at køre med vogntog og godstransport. Dette åbner op for en række nye jobmuligheder og gør førere mere attraktive hos vognmændene.
Få et C/E hængerkort i dag og forbered dig på en fremtid med flere muligheder.

Se kommende vogntoghold

Grundlæggende vagtuddannelse

AMU kode: 49697
Deltagerpris: 6.000 kr.
Pris for ledige: 20.068,85 kr. (Jobcenter/kommune kan efter aftale betale kursusudgiften)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 20.068,85 kr.

Varighed: 30 dage

Beskrivelse af kurset:
Behovet for uddannede sikkerhedsvagter har aldrig været så stort, som det er i dag. Vores vagtuddannelse er skræddersyet til at ruste med de nødvendige færdigheder og viden. Uddannelsen kombinerer både teoretisk viden og praktisk træning for at sikre, at vagten er klar til at tackle de udfordringer, der venter i den virkelige verden.

Særlige krav:
Være 18 år, kunne læse og forstå dansk og forhåndsgodkendelse af politiet.

Se kommende vagthold

Eksperter i brancheskift & omskoling

Hvert år hjælper vi flere hundrede kursister i gang med et varigt brancheskift. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.

UCplus tilbyder den rette fleksibilitet ift. de studerendes undervisningsskema, så danskundervisningen foregår i forlængelse af undervisningen.

Maibritt Jensen

karrierekonsulent, KU Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Vi modtager mange nyuddannede chauffører fra UCplus, der alle har fået de nødvendige kompetencer, så de kan levere en seriøs og god service.

Hans Henrik Delbanco

Miljø- & HR-chef, De Blaa Omnibusser A/S

En seriøs samarbejdspartner som er dygtig til at lave det rigtige jobmatch og kan levere de kandidater, vi skal bruge.

 

Lotte Rosendahl Jensen

HR and Payroll Manager, Umove

Cookies